Tips om de winter door te komen

Categorieën Lifestyle, News

In Nederland zijn de winters vaak lastig te voorspellen. Zo kan het onaangenaam koud worden en kunnen we veel te maken krijgen met sneeuw en ijs, maar kan het ook zijn dat de winter reuze meevalt. Toch is het belangrijk om de winter zo prettig mogelijk door te komen. Daarvoor hebben we hieronder diverse tips die jou de winter door zullen helpen!

Hoe kom ik de winter het beste door?

  • Koop voldoende warme kleding. Goede kleding houdt je lichaam op temperatuur. Probeer de juiste kleding uit te zoeken met een goede voering. Vaak is het zo dat de duurdere jassen ook een betere voering hebben. Bij goedkope jassen is het voor fabrikanten vaak niet mogelijk om de jassen van goede kwaliteit te maken. Een jas waar een flap over de rits zit is ook aan te raden, zodat er geen regen door de rits heen kan.
  • Met de kou is het belangrijk om je immuunsysteem op peil te houden. Dat doe je door voldoende vitaminen binnen te krijgen. Eet veel en gevarieerde groenten en fruit. Zo wordt je ook minder snel ziek. Enkele aanraders tegen de kou zijn champignons, gember en knoflook.
  • Blijf ook voldoende bewegen. Door veel te blijven bewegen blijft je lichaam actief en stimuleer je de bloedsomloop in je lichaam. Ook dit is goed voor je immuunsysteem. Veel bewegen en gezond eten zorgt ervoor dat je opgewassen bent tegen ziekten.
  • Lees daarnaast ook alle tips van de loodgieter. Denk daarbij aan het afsluiten en leeg laten lopen van de buitenkranen, zodat deze niet bevriezen. Ook het beter isoleren van leidingen waar veel kou bij komt is belangrijk. Wanneer het water in de leidingen bevriest dan gaat het uitzetten en dat kan zorgen voor scheurtjes en lekkages in de leidingen.
  • Er zijn veel mensen die zeggen dat je meer alcohol moet drinken tegen de kou. Dat is echter geen verstandig idee. Door meer alcohol te drinken raken je nieren juist in de war en je nieren zijn verantwoordelijk voor het vochtniveau in je lichaam. Het vocht in je lichaam zorgt er juist voor dat je lichaam warm blijft.

Voor het eerst in lange tijd minder woningen verkocht

Categorieën News

In het tweede kwartaal van 2017 zijn het aantal verkochte woningen voor het eerst sinds maar liefst 15 kwartalen gedaald. Dat blijkt uit een conclusie van de makelaarsvereniging NVM. In het tweede kwartaal van 2017 is er een daling te zien van 0,8 procent t.o.v. een jaar eerder. Hoewel het slechts om een kleine daling gaat is het wel een belangrijk signaal voor de markt zegt Ger Jaarsma, voorzitter van de NVM.

Koopwoningen in Nederland

Volgens Jaarsma komt het ook dat er minder woningen zijn verkocht doordat er minder mensen zijn die hun woning te koop hebben gezet en de nieuwbouw op dit moment de vraag niet aan kan. Het betekent dus niet direct dat mensen minder interesse hebben om een woning te kopen, maar mede doordat er minder mogelijkheden beschikbaar zijn voor het kopen van een woning. Zo was er eerder ook al een daling van het aantal verkochte woningen geconstateerd in verscheidene regio’s die een krappe woningmarkt hebben.

Het is namelijk zo dat er voor het eerst minder dan 100.000 woningen te koop staan in Nederland in 13 jaar tijd. Op dit moment is het mogelijk voor kopers om te kiezen uit gemiddeld 5 woningen, terwijl dat een jaar geleden nog 8 was. Enkele krappe markten waar dit kwartaal een stuk minder woningen zijn verkocht dat zijn de steden in de Randstad, Groningen en Eindhoven. Veel mensen die op zoek zijn naar een woning in een van deze regio’s hebben gemiddeld maar de keuze uit 5 woningen of minder. Dat komt doordat het aantal woningen dat te koop staat in deze regio’s het afgelopen jaar met maar liefst 40 procent is afgenomen.

Volgens de NVM zijn de ontwikkelingen rond deze gebieden typerend voor de Nederlandse woningmarkt. Dat komt doordat deze krappe gebieden samen namelijk verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle woningverkopen in heel Nederland.

Er zijn ook gebieden met een ruime of stabiele woningmarkt. In deze markten stegen het aantal verkochte woningen zelfs. Regio’s met een stabiele of ruime woningmarkt zijn Noord-Drenthe, Zuid-Limburg en steden, zoals Enschede, Hengelo en Almelo.