De hoogtepunten van Japan

Categorie├źn Wereld

Ga je een reis maken door Japan? Dan is het belangrijk om van tevoren duidelijk een route uit te stippelen, zodat je zoveel mogelijk kunt zien. Japan is een modern en ontwikkeld land met een rijke geschiedenis en een veelzijdige cultuur. Er is ongelofelijk veel te zien en je hebt daarom ook al snel 3 weken nodig om alle hoogtepunten te zien. Hieronder lees je meer over de belangrijkste plekken die je niet mag missen tijdens een reis naar Japan.

Mis deze plekken niet!

De meeste reizen naar Japan beginnen in Tokyo. Tokyo is de grootste stad van de wereld en de hoofdstad van Japan. De stad heeft ongelofelijk veel te bieden en je hebt er een kleine week nodig. Enkele hoogtepunten bij het bezoeken van Tokyo zijn het uitzicht vanaf de Tokyo Tower, een wandeling door het Yoyogipark, het Ueno Park, een bezoek aan het samoerai museum en natuurlijk de vele tempels bekijken. Een van de meest bijzondere tempels is de Senso-Ji tempel.

Vanaf Tokyo kun je doorreizen naar Matsumoto. In Matsumoto bezoek je een bijzonder kasteel van de stad. Vanaf hier kun je doorreizen naar Kyoto. Kyoto wordt ook wel het culturele hart van Japan genoemd. Dit is een van de weinige steden in Japan die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog niet is platgebombardeerd. Daarom staat Kyoto nog vol met schitterende shrines en tempels. Enkele van de meest bekende zijn de Fushimi Inari shrine en de Kinkaku-Ji.

Vanaf Kyoto kun je gemakkelijk met de trein naar Osaka. Osaka staat bekend als een werkstad waar het zakenleven zit, maar het is ook een levendige stad met het centrum. Dat komt mede doordat het ook een stad voor studenten is. Osaka mag je daarom niet overslaan van je lijstje aan Japanse bestemmingen om te bezoeken. Enkele hoogtepunten van Osaka zijn het Osaka kasteel, de Umeda Sky Building en het centrum waar je de uitgaansgelegenheden tegenkomt. Vanaf Osaka kun je doorreizen naar Hiroshima en Nagasaki. Deze steden staan bekend om de droevige gebeurtenissen van de atoombommen tijdens de Tweede Wereldoorlog.