Reiki, een bijzondere geneeswijze uit Japan

Categorieën News

Reiki is een alternatieve geneeswijze waardoor bepaalde aandoeningen voorkomen worden of gemakkelijker te genezen zijn. Vanuit Japan kwam deze bijzondere geneeswijze ook naar ons toe om ontdekt te worden. Reiki gaat grotendeels om de energie tussen de patiënt en therapeut. De therapeut probeert door middel van reiki energieblokkades op te heffen bij de pijnlijke plekken op het lichaam. Als de energie weer vrij rond kan stromen, dan zal de patiënt zich ook beter voelen. In dit blogartikel vertellen wij je meer over reiki.  

Wat is reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die vaak ook paranormale therapie wordt genoemd. Bij deze vorm van geneeswijze wordt onze geest, ziel en lichaam als één geheel gezien. De geestelijke vader die hierbij hoort is een Japanner met de naam Mikao Usui. Mikao Usui gelooft erin dat ieder mens beschikt over een bepaalde hoeveelheid energie. Onze handen zijn verantwoordelijk voor de simulatie van deze energie die door ons heen stroomt. Tijdens een reiki behandeling zal de therapeut dan ook op zoek gaan naar de gebieden waar de pijn wordt ervaren. Op deze plek zal hij zijn handen plaatsen. Bij reiki geloven de therapeuten erin dat de energie op de pijnlijke plekken is geblokkeerd. Met behulp van zijn/haar eigen energie zal de therapeut proberen om de energie weer vrij te maken.

Waarom kiezen voor reiki?

Reiki is tegenwoordig ontzettend populair omdat de mensen steeds meer aandacht hebben voor hun gezondheid.  Pillen en geneesmiddelen liggen voor de hand, maar hier beginnen de meeste mensen liever niet mee als er sprake is van een probleem. Reiki is een alternatieve geneeswijze die minder ingrijpend is dan het gebruik van pillen en drankjes. Omdat de drempel naar alternatieve geneeswijzen op deze manier lager wordt, zijn er steeds meer mensen die hier eerst voor kiezen voordat ze de medische molen instappen.

Aanvullen en ondersteunen van geneeskunde

Reiki is een alternatieve geneeswijze, maar het is hierbij wel goed om te weten dat het niet de bedoeling heeft om de gewoonlijke geneeswijze te vervangen. Reiki is bedoeld als aanvulling en ondersteuning op de geneeskunde. Op deze manier krijgt de patiënt namelijk de kans om beter in zijn/haar vel te zitten waardoor het geneesproces ook sneller kan gaan.

In dit blogartikel heb je meer gelezen over reiki. Bij deze vorm van alternatieve geneeswijze zorgt de therapeut ervoor dat er een bepaalde energie overgedragen wordt naar de patiënt. Door gebruik te maken van deze alternatieve geneeswijze is het mogelijk om sneller te genezen en kunnen bepaalde aandoeningen voorkomen worden.